Certificare

 

O fermă organică este întotdeauna verificată de către un organism de inspecție aprobat și certificat . Ferma ecologică de Legume Turda este certificată de Ecoinspect Cluj-Napoca (ecoinspect.ro). Vizitând site-ul lor puteţi vedea cum funcționează, și faptul că Ecoinspect este un organism acreditat european de testare. Pentru a primi certificatul bio e nevoie să treacă 3 ani de tranziție, astfel încât terenul este curat și fără nici o substanţă chimică în sol de la eventuale utilizări anterioare. Pentru primii trei ani am ales să recoltăm lucernă, pentru că are rădăcini foarte puternice și foarte adânci, unde solul poate recâștiga pacea și își reface structura bună. În plus, fertilizăm cu gunoi de grajd, compost și reziduuri de plante care refac solul. Un sol bun, cu toate tipurile de organisme mici care trăiesc în sol, este indicatorul că legumele cresc sănătoase.

Cum poți verifica faptul că produsele noastre sunt ecologice? Toate produsele trebuie să fie însoţite de sigla ecologică a Uniunii Europene. RO-ECO-008 reprezintă autoritatea care certifică compania noastră. Avem mereu certificat valabil care confirmă că produse noastre sunt certificate, acest certificat este întotdeauna la dispoziţie pentru toată lumea: trimițându-ne un e-mail, vă vom trimite certificatul. De asemenea, avem mereu certificatul la noi, astfel încât putem să-l arătăm celor interesaţi. Şi pentru că ne preocupă permanent certificarea valabilă, puteți fi siguri că toate produsele noastre sunt pe deplin organice,  de la selectarea semințelor, până la legumele delicioase pe care le creştem. Respectăm valoarea şi deschidem şi persoanelor fizice posibilitatea să obțină un produs curat și sănătos, care nu a cunoscut, pe parcursul întregului proces, vreun produs chimic sau vreo modificarea genetică.

Ne plac animalele, dar în acest moment nici un animal nu este certificat în agricultura ecologică și toate animalele de crescătorie sunt afectate de antibiotice. Avem respect pentru natură, pentru tot ceea ce trăiește și crește, şi ne integrăm în ciclul natural, astfel încât toate tipurile de inamici naturali sunt înlăturaţi tot pe cale naturală. De exemplu, insectele dăunătoare. De asemenea, ne asigurăm că plantele au mai mult spațiu, ceea ce le face mai rezistente la ciuperci și alți prădători. Pentru că noi nu folosim pesticide chimice, albinele și alte insecte nu dispar, pentru că nu sunt afectate de substanțele chimice.